Firmware 2.0 verbetert elektronische zoeker Fujifilm X-E2

Julian 1322 0
Fujifilm heeft firmwareversie 2.0 uitgebracht voor de X-E2. Met de update verbeterd de fabrikant de reactietijd van de elektronische zoeker in het toestel. Ook krijg je een aantal nieuwe mogelijkheden en is er een bug opgelost.

Regelmatig brengt Fujifilm firmware-updates voor haar camera's uit die flinke verbeteringen doorvoeren. Nu is er zo'n update voor de Fujifilm X-E2. Firmwareversie 2.0 zorgt ervoor dat de reactiesnelheid van de elektronische zoeker in de camera er op vooruitgaat. De prestaties zouden na de update vergelijkbaar zijn met de X-T1, volgens de fabrikant is het daarmee het snelste scherm met 'display lag-time' van 0.005 seconden.

Firmware 2.0 brengt nog een andere functie uit de X-T1 naar de X-E2: het selecteren van een kleur voor focus peaking. In onderstaande video zie je hoe dit werkt bij de X-T1, na de update beschikt de X-E2 dus over dezelfde mogelijkheden.

Ook geeft Fujifilm je een aantal nieuwe mogelijkheden om onder de Fn-koppen te zetten. Voortaan kun je hier ook Face Detection en EVF/LCD-settings mee bedienen.

Tot slot is er een optie voor 'Supressed Flash' toegevoegd aan het flitsmenu en is er een foutje opgelost dat zich voordeed bij Film Simulation Bracketing. De derde foto werd hier in 'Astia' gefotografeerd als de camera ingesteld stond op 'Pro Neg. Hi'.

Download Fujifilm X-E2 firmware 2.0

Een uitgebreide omschrijving van firmware 2.0 voor de Fujifilm X-E2 en installatie-instructies vind je op de Fujifilm-website.

Fujifilm X-E2