Firmware 1.04 voor Canon EOS 7D Mark II beschikbaar (update)

Julian 3626 0
Canon heeft een firmware-update voor de EOS 7D Mark II beschikbaar gesteld. Firmwareversie 1.04 lost een probleem op waarbij de autofocus van de EF 70-200mm f/2.8L IS II USM niet goed werkt. Daarnaast zijn nog vier andere problemen die in zeldzame gevallen kunnen optreden aangepakt.

Update: Een aantal gebruikers die de firmware-update hebben uitgevoerd melden op FredMiranda dat hun camera vastloopt na de update. Canon heeft nog niet gereageerd op dit probleem.

De firmware-update voor de Canon EOS 7D Mark II is te downloaden op de support-pagina van Canon Nederland. Firmwareversie 1.04 lost de volgende problemen op:

  • Lost een probleem op waardoor de AF-functie van de camera niet goed werkt bij een brandpuntsafstand van ongeveer 100 mm in combinatie met het EF 70-200mm f/2.8L IS II USM-objectief.
  • Lost een probleem op waardoor in zeldzame gevallen het effect van het knipperen niet kan worden verminderd in de AI servo AF-modus, ondanks dat de functie "Antiknipperopname" staat ingesteld op "Inschakelen".
  • Lost een probleem op waardoor de beeldinstellingen niet kunnen worden toegepast op de opname wanneer de camera is ingesteld op de aangepaste opnamemodus C1, C2 of C3.
  • Lost een probleem op waardoor in zeldzame gevallen de eerste foto die wordt gemaakt in de live view-modus, niet is voorzien van de juiste datum en tijd.
  • Lost een probleem op waardoor in zeldzame gevallen beeldruis zichtbaar is op JPEG-afbeeldingen wanneer de helderheid of het contrast is gecorrigeerd door de functie Auto Lighting Optimizer (Auto Helderheid Optimalisatie).

Canon EOS 7D Mark II