Firmware 1.02 voor Nikon D4

Julian 1541 0
Nikon heeft een firmware-update uitgebracht voor de D4. Firmwareversie 1.02 past onder andere de kleurweergave van het scherm achterop de camera aan. Volgens Nikon moet dat voor 'een levendiger weergave' zorgen bij gebruik van AdobeRGB.

Nikon voorzag de D4 van een nieuw 3-inch wide gamut-lcd, dat voor betere kleurweergave van je foto's op de camera moet zorgen. In de praktijk bleken gebruikers het daar niet altijd mee eens te zijn, foto's op het scherm van de camera zien er wat groenig uit.

Met firmwareversie 1.02 voor de D4 voert Nikon een verandering door in het gamma van de cameramonitor. De wijziging geldt overigens alleen voor Adobe RGB-beelden. Die moeten nu levendiger weergegeven worden.

Daarnaast brengt de firmware een aantal 'bugfixes'. De update is te downloaden op de website van Nikon.

Nikon D4 firmware-update 1.02

•    Geheugenkaart formatteren kan nu worden toegevoegd aan Mijn menu.

•    Het gamma voor Adobe RGB-beelden dat wordt weergegeven op de cameramonitor, is nu gewijzigd. Hierdoor is een levendiger weergave van beelden mogelijk.

•    Wanneer de optie FTP-upload is geselecteerd, zijn netwerkverbindingen nu stabieler.

•    Wanneer u films opneemt met een objectief met een diafragmaring in de belichtingsstand [P] of [S] en Diafragmaring is geselecteerd voor persoonlijke instelling f10: Functie instelschijven inst.>Instellen diafragma, wordt het minimale diafragma toegepast.  Dit probleem is nu verholpen.

•    Als een foto die is gemaakt tijdens een filmopname terwijl 1920 ×1080; 30 bps; uitsnede, 1920 × 1080; 25 bps; uitsnede of 1920 × 1080; 24 bps; uitsnede is geselecteerd voor Filminstellingen>Beeldformaat/beeldsnelheid en Live-opname vastleggen is geselecteerd voor persoonlijke instelling g4: Ontspanknop toewijzen, werd weergegeven in Capture NX 2 of ViewNX 2, verschilde de positie van het weergegeven scherpstelpunt van de werkelijke positie. Dit probleem is nu verholpen.

•    Een probleem waardoor de camera vastliep als u een geheugenkaart probeerde te formatteren (setup-menu > Geheugenkaart formatteren) terwijl de camera via de stand HTTP-server met een netwerk was verbonden, is nu verholpen.

Nikon D4