Filmpjes Joop Swart Masterclass 2011 online

sanne 2964 0
Jaarlijks selecteert de jury van World Press Photo (WPP) twaalf jonge fotografen die tijdens de Joop Swart Masterclass hun werk met professionals mogen bespreken. WPP hield korte interviews met de deelnemers, die zijn nu online te zien.

De masterclass waar de deelnemers met deskundigen kunnen discussiƫren over technische, journalistieke en ethische aspecten van hun werk, duurt zes dagen. Als aanvulling op het meerdaagse evenement presenteert WPP korte interviews met de masters Christopher Anderson, Tony Chambers, Dewi Lewis, Mariko Takeuchi en Francesco Zizola. Zij spreken over hun achtergrond en hun ervaringen met de masterclasses.

Jonge fotografen

Daarnaast nam WPP enkele interviews af met de jonge fotografen die de masterclass volgen. Wie zijn ze? Waarom kozen ze hun onderwerp en waar werken ze op dit moment aan? Ook deze filmpjes zijn te zien op de site van WPP.

Hieronder alvast het filmpje van expert Tony Chambers. Voor het gehele aanbod kun je de site van WPP bezoeken.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne