Filmen van modeltreintjes naar nieuw level gebracht

Filmen van modeltreintjes naar nieuw level gebracht

jesse kraal 14391 3
Een video- en animatiestudio in Dallas werd gevraagd om een video te maken waarin de sponsors van belangenvereninging AICP werden getoond. Verder hadden ze 'carte blanche' en dat leverde een bijzonder fraai avontuur op, dat zich afspeelt op een treintafel.

Treintafels spreken tot de verbeelding, een complete wereld, maar dan 87x kleiner. Element X Creative zette die verbeelding om in een zeer geslaagde korte film. Een jongen wint een horloge waarmee je de tijd kunt stilzetten. De bruisende mini-wereld veranderd terug in de statische treintafels zoals wij die kennen.

Canon 60D

Een Canon 60D werd gebruikt om de opnames te maken. Volgens de makers biedt het toestel niet alleen een goede beeldkwaliteit, ook de 60 fps-mode en het klapscherm kwamen van pas. Om de relatief snel rijdende treinen realistisch te laten lijken werden de 60 frames per seconde vertraagd naar 30 fps.

Om een scherptediepte te krijgen die lijkt op de scherptediepte van foto's gemaakt in de echte wereld, gebruikten de makers diafragma's tussen de f/11 en de f/16. Om toch met een lage iso-waarde te kunnen filmen was er een aanzienlijke hoeveelheid kunstlicht nodig.

Vloeiend

De vloeiende camerabewegingen kwamen tot stand met een zelfgebouwde camera-rail, die bewegingen in drie richtingen mogelijk maakt. Om vanuit een realistisch standpunt te filmen moest de camera zo laag mogelijk gehouden worden. Het kantelbare lcd-scherm van de Canon 60D kwam hierbij goed van pas, al zie je op de foto's dat er soms ook externe lcd's werden gebruikt.

Resultaat

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Pete

GEWELDIG!

afbeelding van Rutger Vermeulen

Geniaal gemaakt erg super!!

afbeelding van Moron

leuk