'Filmen' met een Canon 1D X in 5K-resolutie

jesse kraal 1878 0
Hoewel Canon's 1D X veel meer op fotografie dan op video is gericht - voor dat laatste komt immers de 1D C op de markt - weerhoudt dat creatieve geesten er niet van nieuwe dingen te proberen. Als je genoegen neemt met 14 beelden per seconde 'filmt' de camera in 5K-resolutie.

Genoegen nemen met 14 frames per seconden is overigens niet het enige nadeel waar je tegenaan loopt als je burst mode van de Canon 1D X gaat gebruiken om mee te 'filmen'. Zo kun je niet tegelijkertijd geluid opnemen, heb je geen zoekerbeeld en houdt de camera er in raw al na enkele seconden mee op. In jpg houdt de camera het langer vol. Hadden we al gezegd dat video met 14 frames per seconde er ook erg schokkerig uitziet?

Resultaat

Michael Hession liet zich niet weerhouden door de bezwaren en ging aan de slag met de 1D X. Het resultaat is nog best aardig, al kan zowel Youtube als ons computerscherm niet veel meer dan 1080p-video aan. Op eoshd.com opperde de man achter de website dat Twixtor wel eens een uitkomst zou kunnen bieden. Deze software berekend nieuwe frames tussen de bestaande in, zodat de video meer vloeiend zou moeten ogen. Wellicht gaan we daar binnenkort het resultaat van zien, al zal het wel de nodige rekenkracht kosten om dergelijke berekeningen uit te voeren op beelden met deze resolutie.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse