Filmcamera’s als flitser gebruiken

Filmcamera’s als flitser gebruiken

Nadja Geskus 622 0
Veel mensen hebben nog wel een oude point-and-shoot camera liggen. Hoewel weinig mensen die nog gebruiken om mee te fotograferen, kun je zo’n camera ook op een andere manier gebruiken. De Koldunov Brothers laten een manier zien waarop je je oude camera als flitser kunt gebruiken.

Flitser

Je oude filmcamera gebruiken, zonder een filmrolletje. Het kan! Het is alleen niet op de manier die je in eerste instantie zou verwachten. De Koldunov Brothers maakte een bijzondere tutorial waarin ze filmcamera’s als flitsers gebruiken. Het is een zeer goedkope vervanging voor dure flitsers. En het resultaat mag er wezen! En zeg nou zelf, waarom zou je een oude camera stof laten vangen op zolder als je hem ook nuttig kunt gebruiken?

Filmcamera’s als flitser gebruiken

Werking

De truc is om een sluitertijd te gebruiken, die langzaam genoeg is om alle camera’s te laten flitsen. Zo kun je je onderwerp goed uitlichten. Deze techniek werkt op portretfotografie en productfoto's. Maar het is wel belangrijk dat het onderwerp niet beweegt. Een leuk idee om eens mee aan de slag te gaan!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja