Analoge smartphonefoto's met Filmborn

Filmborn app creëert analoge smartphonefoto’s

Fabienne Keijzer 3420 3
Met de Filmborn app van Mastin Labs lijkt het net alsof je smartphone foto’s met film zijn gemaakt. Een must-have app voor de analoge liefhebber.

Filmborn app 

De nieuwe iOS app van Mastin Labs, Filmborn, maakt het mogelijk om foto’s te maken met je smartphone die echt lijken op analoge foto’s. Met verschillende instellingen kun je de stijl van je foto’s naar wens aanpassen. In minder dan drie stappen kun jij je foto’s omtoveren in analoge beelden.
Filmborn app

Presets met verschillende soorten film 

Je kunt foto’s die je al eerder hebt gemaakt bewerken, of je kunt een foto nemen in de app en deze meteen editen. Je kunt uit negen verschillende presets kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de keus uit Fuji, Ilford of Kodak film in drie verschillende versies. Daarna kun je de foto’s ook nog bewerken met de gebruikelijke aanpassingen zoals contrast, helderheid en witbalans.
Filmborn app
Hier een paar testfoto’s van de Filmborn app van Mastin Labs.
Filmborn app
Foto: Kristin Mckee, Fuji 160 NS

Filmborn app
Foto: Dan Rubin, Fuji 400H

Filmborn app
Foto: Chad Syme, Ilford Pan F 

 

App downloaden 

Voor meer informatie over de app kun je kijken op de Filmborn website. De app is gratis te downloaden via de iTunes App Store en is beschikbaar voor iOS 9.1 of nieuwer en compatibel met de iPhone 5S of nieuwer.

Lees ook: Analoge fotografie met je telefoon 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Wim Stolwerk

Dit is duidelijk dus geen app voor liefhebbers van analoog want die schieten op film!

afbeelding van Carl

Komt er ook een versie voor Android gebruikers?

afbeelding van Fabienne Keijzer

Op de website staat hetvolgende: Due to the differences in color in displays between manufacturers we cannot easily accommodate android devices at this time. We hope to begin development for Android Spring 2017. Nog even geduld dus!