Festival Voies Off open voor inzendingen

Redactie 520 0
Het Voies Off-festival, dat samenhangt met de Rencontres d'Arles, heeft haar 2011 editie geopend voor inzendingen. Het fotofestival in de Zuid-Franse stad Arles vindt ieder jaar in de eerste week van juli plaats en is alweer toe aan haar zestiende editie.

Tijdens Voies Off stellen zestig fotografen hun projecten ten toon, zowel amateurs als professionals. Uit die projecten kiest de jury één winnaar, die met de geldprijs van 2500 euro naar huis gaat. Vorig jaar ging die eer naar de maakster van onderstaande foto, Lisa Wiltse, winnares van de Prix Voies d'Off 2010. Voor de komende editie hebben fotografen tot 15 januari volgend jaar om hun voorstel op te sturen naar organisatie. Daarbij moeten ze wel even 25 euro aftikken. 

Voies Off

De afgelopen zestien jaar heeft Voies Off ernaar gestreefd een alternatieve benadering van hedendaagse fotografen te hanteren. Daarbij focussen zij zich op de eigenaardigheden, ontwikkelingen en 'plekken van verzet' in de fotografie. Eerder deden niet minder dan twintig verschillende nationaliteiten mee aan het festival en de organisatie hoopt deze verscheidenheid dit jaar te handhaven.

Foto © Lisa Wiltse

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie