Female Photojournalist Award open voor inzendingen

Redactie 646 0
Een fotowedstrijd speciaal voor vrouwen; tot 31 mei 2011 kunnen vrouwelijke fotografen van elke leeftijd en nationaliteit meedingen naar de prijs van achtduizend euro. Met het geld kan de winnares haar fotojournalistieke droom verwezenlijken.

Het is de elfde keer dat de jaarlijkse Female Photojournalist Award  voor vrouwelijke fotografen wordt georganiseerd door het Franse Association des Femmes Journalistes en Canon Frankrijk. De winnares krijgt achtduizend euro om haar fotografische documentaire te financieren. Een jaar later zal het voltooide project te zien zijn tijdens het Visa pour l’Image festival.

Kwaliteit en relevantie

De wedstrijd staat open voor vrouwen van elke leeftijd en nationaliteit. De winnares wordt in juni geselecteerd door een jury van fotografie- en persspecialisten en leden van de Association des Femmes Journalistes. Deelnemers worden zowel op de presentatie van hun project beoordeeld als op hun eerdere werk. Het gaat de jury niet alleen om de kwaliteit van het werk, maar ook om de journalistieke achtergrond en relevantie van het onderwerp.

De award wordt tijdens het Visa Pour l’Image festival in Perpignan uitgereikt. Tot 31 mei kun je werk inzenden via de website van de organisatie.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie