Fantastische Fotografie in Noorderlicht

Redactie 987 0
Op zaterdag 16 oktober start de tentoonstelling 'Fantastische Fotografie' van Pieter Henket in Noorderlicht Fotogalerie. De opening vindt op vrijdag 22 oktober officieel plaats, als de fotograaf een portret zal overhandigen aan actrice Carice van Houten.

Pieter Henket (1979) vertrok in 1999 naar New York om er aan de Film Academie te gaan studeren. Zijn fascinatie om een verhaal in één beeld te kunnen vangen en vertellen bracht hem echter al snel bij de fotografie. Wat bleef is het cinematografische karakter van zijn werk; daarin bepalen een zorgvuldige belichting en enscenering zijn handschrift.

Pieter Henket

De laatste jaren richt Henket zich in toenemende mate op portretfotografie. Zijn iconische foto voor het eerste album van popfenomeen Lady Gaga is recent opgenomen in de American Woman tentoonstelling in the Metropolitan Museum in New York. Deze tentoonstelling maakt onderdeel uit van Fantastische Fotografie. Op diverse plekken in Nederland wordt van september 2010 tot januari 2011 aandacht besteed aan de rol van de verbeelding in de fotografie.

Foto's © Pieter Henket

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie