Familie vraagt om toegang tot vermiste Anton Hammerl

Redactie 728 0
Het lot van fotojournalist Anton Hammerl blijft nog steeds onbekend. Hij is nu 37 dagen vermist in Libië, maar zelfs zijn familie weet niet waar hij is. Ze hebben nu de Libische autoriteiten opgeroepen om toegang tot hem te krijgen.

Sinds 5 april is fotograaf Anton Hammerl met zijn drie collega's James Foley, Clare Gillis en Manu Brado in Libië vermist. De families van de drie collega's hebben al nieuws ontvangen over de fotografen, maar de verblijfplaats van Anton Hammerl is nog steeds onbekend.

Aan BJP laat zijn vrouw, Penny Sukhraj, het volgende weten. 'Wij zijn erg bezorgd dat er al 37 dagen zijn verstreken zonder ook maar een enkel contact met Anton. Waarom geven ze ons, of consulaire ambtenaren, geen toegang tot hem?' De familie van Anton Hammerl kan er niet meer tegen en heeft met deze vraag de Libische autoriteiten opgeroepen voor een uitleg.

Eerder heeft de familie van Anton al een Facebook-campagne opgezet. Hier kunnen mensen tips en informatie achterlaten over de vermiste fotojournalist. Eerder deze week pleitte ook World Press Photo-winnares Jodi Bieber al voor de vrijlating van Anton. Zij deed dit tijdens haar speech bij de uitreiking van de prijs.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie