Familie en vrienden herdenken Tim Hetherington

Redactie 667 0
Meer dan duizend familieleden, vrienden en collega's zijn afgelopen vrijdag bijeengekomen tijdens de begrafenis van Tim Hertherington, de fotograaf en filmmaker die vorige maand omkwam tijdens een mortieraanval in Misrata, Libië.

Hetherington was een belangrijke Britse fotograaf en filmmaker. In 2007 won hij de World Press Photo met een foto van een Amerikaanse soldaat in Afghanistan. Vorige maand kwam hij samen met Getty Images-fotograaf Chris Hondros in Libië om het leven.

Afscheid

De herdenkingsdienst vond plaats in de Jesuit Church of the Immaculate Conception in Londen. Tijdens de dienst spraken enkele familieleden en vrienden. Sebastian Junger, met wie Hetherington de voor de Oscar genomineerde documentaire Restrepo regisseerde, wees erop dat zijn vriend en collega het unieke talent bezat om met iedereen die hij ontmoette een band op te bouwen. 'Tim heeft zijn leven gewijd aan het documenteren van wat de oorlog de mensen kost, nu is hij zelf deel geworden van die kosten', zo is te lezen in British Journal of Photography.


Met deze foto won Tim Hetherington in 2007 de World Press Photo

Dank

De familie van Hetherington heeft dank geuit voor de steun die zij hebben ontvangen. Ze hebben verzocht om de donaties die worden gedaan te richten aan de goede doelen The Milton Margai School for the Blind in Sierra Leone, Human Rights Watch en het Committee to Protect Journalists.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie