Facebook verwijdert cover met bloederige foto van De Morgen

Julian 2878 5
De Belgische krant De Morgen pakt vandaag uit met een special over Syrië, getiteld 'de oorlog die niemand wil zien'. Die titel blijkt te kloppen; Facebook heeft tot twee keer toe de cover met daarop een bebloede Syrische peuter verwijderd.

Volgens Facebook schendt De Morgen de 'richtlijnen voor de Facebook-community' met het plaatsen van de cover van vandaag. Op de krant is een foto afgebeeld van een bebloede Syrische kleuter. De foto, gemaakt door Sebastiano Tomada, werd bij de World Press Photo beloond met een tweede prijs in de categorie 'Singles'.

De Morgen schrijft dat de cover tot twee keer toe door Facebook is verwijderd. Volgens de richtlijnen op Facebook is het niet toegestaan om 'grafische inhoud', naakt en pornografie te plaatsen.

Cover

afbeelding van Tom Van den Eynde

Het gaat natuurlijk niet om het bloed maar wel omdat hij geen broek aan heeft. Dat deel van de foto wordt makelijkheidshalve hier weggelaten. Heel objectief is de kritiek naar Facebook dan ook niet...

afbeelding van Anonymous

Dat is inderdaad wel heel hypocriet dan. Ik zag net de echte cover, maar ook voor digifotopro blijkt de titel dus te kloppen. Een beetje vreemd om er zo over te berichten.

afbeelding van Julian

Ik heb naar de 'complete' cover gezocht, maar die kon ik op de website van De Morgen niet vinden.. alleen dit uitgesneden plaatje in het artikel op de website van DeMorgen waar we hier naar linken.

afbeelding van Anonymous

Hier is de complete cover, getoond door De Volkskrant. Zie de volgende link: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3432429/2013/0...

afbeelding van jesse kraal

Dank, we hebben de afbeelding bijgevoegd.