Facebook krijgt nieuwe camera features

Facebook krijgt nieuwe camera features

Nadja Geskus 1143 0
Facebook is bezig met de ontwikkeling van software die erg op Snapchat lijkt. De nieuwe versie is straks compleet met maskers, graphics en filters!

Nieuwe camera features

Momenteel zit de update nog in de testfase, dus is de nieuwe feature nog niet voor iedereen beschikbaar. Facebook-gebruikers in Ierland kunnen de nieuwe cameramodus al wel testen. Bovenaan in de Facebook-applicatie is een nieuw camera-icoontje zichtbaar. Hierdoor kom je in een foto- en videomodus waarbij je onder andere filters kunt toepassen, wat sterk lijkt op Snapchat. Ook zijn er effecten die je foto’s in schilderijen omtoveren, vergelijkbaar met de app Prisma. Daarnaast komen er nieuwe filters die reageren op bewegingen van je lichaam. Net als bij Snapchat verdwijnen de foto’s na 24 uur, tenzij iemand reageert.

De foto's en video's die je maakt, kun je vervolgens met de nieuwe dienst naar elkaar sturen. Deze komen dan in een speciale inbox terecht. Daarnaast kun je de leuke foto’s ook gewoon op je tijdlijn plaatsen.

 

 

Facebook

Al eerder probeerde Facebook soortgelijke applicaties te maken: ‘Poke’ en ‘Slingshot’, twee aparte apps die de concurrentie aan moesten gaan met Snapchat. Helaas waren beide geen succes, waardoor ze niet verder ontwikkeld werden.

Onduidelijk is nog of en wanneer de camera features beschikbaar worden gesteld voor iedereen. Waarschijnlijk hangt dat af van de testresultaten in Ierland.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja