Facebook klaar voor 360

Facebook klaar voor 360

Redactie DIGIFO... 1557 0
Hoewel het overgrote deel van de mensen zich nog niet waagt aan 360 graden-foto's, zien we wel een duidelijke stijging in populariteit van dit soort beelden. Met de groei van het aantal 360-graden camera's, zal het steeds gebruikelijker worden om alles om je heen vast te leggen. Facebook is er in ieder geval klaar voor.

Facebook liet gisteren weten dat je in de komende weken de mogelijkheid zal bieden om je 360-graden foto's direct op het platform te delen. De functie, genaamd '360 photo's', zal het makkelijker maken om 360-graden foto's, panoramafoto's en zogenaamde 'photospheres' te bekijken. Recentelijk zijn al de Ricoh Theta S en de Kodak sp360 uitgekomen en in oktober komt ook Nikon met een 360-graden camera.Facebook 360

Swipen of draaien

Het is met de nieuwe functie mogelijk om de 360-graden foto's op drie manieren te bekijken. Je kan om je heen kijken door met je vinger op het scherm te 'swipen' of met de muis te slepen, maar dit kan ook door je telefoon te draaien. Het beeld beweegt dan met je mee. Ook kan je een VR-bril gebruiken om de foto volledig om je heen te zien. Het is al mogelijk om 360-graden video's direct op YouTube te uploaden.

Voor meer informatie kan je op deze website kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie