Facebook introduceert 'mosaic view'

jesse kraal 3183 0
Google+ kan tot op heden maar weinig potten breken terwijl Facebook onverminderd populair blijft. Niet eens door continu nieuwe dingen te bedenken, soms kun je gewoon een goed idee van iemand anders gebruiken. Facebook's nieuwe 'mosaic view' is daar een goed voorbeeld van.

Facebook's nieuwe manier van foto's tonen, in een semi-willekeurig mozaïekpatroon, wordt namelijk al een tijdje gebruikt door Google+, dat op haar beurt weer is geïnspireerd door populaire thema's van blogs als Tumblr en Blogger aldus techwebsite The Verge.

Hoe dan ook, binnenkort kunnen al je vrienden op Facebook je foto's in de fraaie mosaic view bekijken en blijft dit niet voorbehouden aan je contacten op Google+. Overigens kun je zelf aangeven welke van je foto's je groter wilt laten weergeven.

Mosaic
Volgens Facebook gaan onze albums er binnen enkele weken zo uit zien. 

Nog even geduld

Momenteel is Facebook druk bezig de update uit te rollen, over enkele weken moeten alle Facebookers over de nieuwe presentatiemethode beschikken. Een blik op onze eigen pagina leert ons dat we hier nog even zullen moeten wachten.

Hopelijk komt de netwerksite binnenkort ook met een minder drastische compressiemethode, veel foto's ogen beroerd na het uploaden naar Facebook.

Instagram

Onlangs werd Facebook voor het niet misselijke bedrag van één miljard dollar eigenaar van Instagram en vooralsnog leven beide sociale netwerken vredig naast elkaar. Verdwijnen zal Instagram waarschijnlijk niet, wel zou Facebook de techniek achter de foto-app en het netwerk kunnen gebruiken om haar eigen fotoservice naar een hoger plan te tillen. Ook de overname van Face.com zou hiervoor nuttig kunnen zijn.

Instagram

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse