FAce Forward: Nieuwe Nederlandse portretfotografen

Redactie 2289 0
In Galerie De Lage Flank in Naarden is vanaf 21 mei het nieuwste werk van 27 talentvolle Nederlandse portretfotografen te zien. Onder de naam 'FAce Forward' belichten de fotografen portretfotografie ieder op hun eigen wijze.

De expositie laat werk zien van beginnende en ervaren fotografen. Wat deze fotografen echter gemeen hebben is het feit dat ze allen afgestudeerd zijn aan de Fotoacademie. Met deze tentoonstelling viert de Fotoacademie dan ook haar 25-jarige bestaan. Naast de expositie zullen er workshops en masterclasses door de deelnemende fotografen worden gegeven.

Let's face it

De tentoonstelling, onderdeel van het Fotofestival Naarden, is een initiatief van Han Sieveking, directeur van de Fotoacademie. Het Fotofestival heeft dit jaar als thema 'Let's face it' en portretteert daarmee de Neder­landse fotografie en haar fotografen.

Foto © Bodine Koopmans

Selectie

De beelden voor FAce Forward werden geselecteerd door portretfotograaf Menno Kok. 'In elk gekozen beeld is een magisch moment gevangen; het laat de geportretteerde zien, maar óók de fotograaf zelf. Het resultaat is een sterke combinatie van portretten waarin we de eigenheid van de afzonderlijke fotografen terugvinden', vertelt hij in een persbericht.

Fotografen

De tentoonstelling FAce Forward laat portrettfoto's zien van oud Fotoacademie­studenten Heinz Aebi, Lucia Ganieva, Joost Bataille, Ivo van der Bent, Malou van Breevoort, Ernst Coppejans, Marion van Dam, Aleid Denier van der Gon, Linelle Deunk, Monique Eller, Juliëtte Erkelens, Milan Gies, Titia Hahne, Bart Koetsier, Fleur Koning, Bodine Koopmans, Mark Kuipers, Arie de Leeuw, Robert van der Molen, Bart Mühl, Quintalle Nix, Marie?Thérèse van Ouwel, Robin de Puy, Mike Roelofs, Taco Smit, Raymond Alonso van der Tak en Manon van der Zwaal.

Foto © Manon van der Zwaal

Foto © Linelle Deunk

Foto © Heinz Aebi

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie