EyeRing zegt wat je ziet

Jasper van Bladel 1583 0
De EyeRing is een camera die blinden of slechtzienden helpt om voorwerpen die ze tegenkomen te identificeren. Het apparaat zit nog in de testfase en werkt nog niet helemaal zoals bedoeld, maar de EyeRing kan in de toekomst van grote waarde zijn.

Voor blinden en slechtzienden kan het natuurlijk erg handig zijn als ze voorwerpen die ze tegenkomen kunnen identificeren, of kunnen horen wat ergens geschreven staat. Denk aan prijskaartjes, een brievenbus of voorwerpen in een winkel.

Werkwijze

Ze kunnen de EyeRing, want het is een soort ring, om hun vinger schuiven en een foto maken van het object waarvan ze graag willen weten wat het precies is. De EyeRing analyseert de foto en vervolgens vertelt je smartphone wat er voor je staat. De communicatie tussen camera en telefoon gaat draadloos via Bluetooth.


De EyeRing aan het werk

Nog in ontwikkeling

Het apparaat, dat bedacht is door MIT's Media Lab, is nog niet uitontwikkeld en werkt nog niet helemaal feilloos. Zo kon de ring bij een test van Engadget pas na meerdere pogingen het woord 'ring' lezen. Aan verbeteringen wordt hard gewerkt. Als de EyeRing uiteindelijk op de markt verschijnt kan het apparaat van grote waarde zijn voor mensen die minder goed of niet kunnen zien.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper