Eyefi Mobi Pro: wifi-geheugenkaart met raw-ondersteuning

Julian 1795 0
Eyefi brengt een geheugenkaart op de markt waarmee je draadloos raw-bestanden over kunt zetten naar je computer. De Eyefi Mobi Pro heeft een opslagcapaciteit van 32GB en wordt geleverd inclusief een jaarabonnement op de Eyefi Cloud-dienst, waar je een onbeperkt aantal jpg-foto's kunt opslaan.

Eyefi maakt geheugenkaarten met geïntegreerde wifi-functionaliteit, zodat je draadloos je foto's kunt overzetten vanuit vrijwel iedere camera; Ook als je toestel niet over wifi-functies beschikt.

Nieuw is de Eyefi Mobi Pro, een 32GB-geheugenkaart (Class 10), die je ook in staat stelt om raw-bestanden draadloos over te zetten naar iedere computer. De Eyefi Mobi-kaarten zonder 'Pro'-toevoeging kunnen alleen jpg-bestanden versturen.

Eyefi Mobi Pro

Buitenshuis werkt de Mobi Pro als wifi-hotspot, zodat je een directe verbinding kunt maken tussen bijvoorbeeld je laptop en de geheugenkaart. Thuis of in je studio gebruik je het bestaande wifi-netwerk voor directe bestandsoverdracht.

Een ander voordeel van de Eyefi Mobi Pro-geheugenkaart is dat je zelf kunt kiezen welke foto's je over wilt zetten met 'Selective Transfer'. Ook videobestanden (tot 2GB) kunnen draadloos worden verzonden via de wifi-geheugenkaart.

Inclusief jaarabonnement op Eyefi Cloud

Jpg-foto's kun je direct synchroniseren met de Eyefi Cloud, via de app op je smartphone of tablet (Android en iOS). In september 2014 werd deze dienst in Europa geïntroduceerd, je kunt er een ongelimiteerd aantal foto's opslaan.

Een lidmaatschap op Eyefi Cloud kost 44,99 euro per jaar. Het eerste jaar betaal je niets: de Eyefi Mobi Pro wordt geleverd inclusief een jaar lang gratis toegang tot de Eyefi Cloud.

Prijs en beschikbaarheid

De Eyefi Mobi Pro is te koop via online kanalen, geselecteerde retailers en de website van de fabrikant, voor een adviesprijs van 82,99 euro (inclusief een jaarabonnement op Eyefi Cloud ter waarde van 44,99 euro).

Nikon Eyefi Mobi Pro