Eyefi Cloud nu ook beschikbaar in Europa

Julian 1484 0
Eerder dit jaar werd Eyefi Cloud in de Verenigde Staten en Japan geïntroduceerd, nu is de dienst ook in Europa beschikbaar. De clouddienst is een aanvulling op de Eyefi Mobi-geheugenkaart die over wifi beschikt.

Eyefi MobiHeeft je camera geen wifi, dan kun je dat oplossen met een geheugenkaart van Eyefi. Download de bijbehorende app (Android en iOS) voor je tablet of telefoon en gemaakte foto's (in jpg-formaat) worden meteen naar je mobiele apparaat verzonden.

Handig, maar als het opslaggeheugen van je telefoon vol zit, dan is het uit met de pret. Met Eyefi Cloud wil het bedrijf dat probleem oplossen. Via de app kunnen foto's direct naar de cloud verstuurd worden, zodat ze geen ruimte meer innemen op je telefoon. Wil je je databundel sparen, dan kun je dit uiteraard het beste doen doen zodra je ergens wifi tot je beschikking hebt.

De foto's worden vervolgens niet meer in volledige resolutie bewaard op je telefoon, maar toch blijven ze te zien als thumbnails. Eyefi Cloud genereert deze voor al je apparaten waar de app op staat in aangepast formaat. Gebruik je de app op een tablet, dan kun je de foto's nog in tabletformaat zien. De originele bestanden blijven bewaard in de Eyefi Cloud, via de desktop kun je weer downloaden.

Eyefi Cloud - Tablet
Met Eyefi Cloud kun je al je foto's bekijken op bijvoorbeeld je tablet, zonder dat ze veel opslagruimte in beslag nemen.

Onbeperkt

Eyefi Cloud is vooral gericht op gebruiksgemak. Je hoeft foto's niet meer handmatig over te zetten. De dienst synchroniseert je foto's automatisch op alle apparaten, op het moment dat de foto genomen is. Het aantal foto's dat je kunt uploaden is onbeperkt.

Eyefi Cloud - webinterface
Al je foto's in de Eyefi Cloud zijn te benaderen - en in volledige resolutie te downloaden - via de webinterface.

Nieuw uiterlijk

Samen met de introductie van Eyefi Cloud onthult het bedrijf een nieuw logo en een nieuwe verpakking voor de Eyefi Mobi-kaarten.

Prijs en beschikbaarheid

Eyefi Cloud is te benaderen vanuit de nieuwe Eyefi-app. Deze is beschikbaar voor Android en iOS. De clouddienst is drie maanden lang gratis te gebruiken. Daarna kun je het lidmaatschap verlengen met een in-app-aankoop voor 44,99 euro per jaar.

De Eyefi Mobi-geheugenkaarten zijn verkrijgbaar in uitvoeringen van 8GB, 16GB en 32GB voor adviesprijzen van respectievelijk 41,99, 61,99 en 81,99 euro.