Eyefi Cloud biedt ongelimiteerde opslag voor raw-bestanden

Julian 1572 0
Vorig jaar werd Eyefi Cloud geïntroduceerd in Europa. De dienst laat je voor 44,99 euro per jaar een onbeperkt aantal foto's online opslaan. Aanvankelijk werden alleen jpg's ondersteund, nu is het ook mogelijk om raw-bestanden te uploaden.

Eyefi, fabrikant van geheugenkaarten met draadloze functies, introduceerde vorig jaar Eyefi Cloud. Vanuit de app op je smartphone, tablet, desktop of laptop kun je foto's naar de opslagdienst versturen en deze vervolgens overal via de webinterface bekijken en/of downloaden.

Eyefi Cloud kent geen opslaglimiet, je kunt een onbeperkt aantal foto's opslaan. Aanvankelijk was het alleen mogelijk om jpg-bestanden te uploaden. Dat beperkte het nut van de dienst voor fanatieke fotografen en professionals die hun raw-bestanden veilig buiten de deur willen opslaan.

Nu laat Eyefi ons weten dat naar aanleiding van feedback is besloten om ook het uploaden van raw-bestanden naar Eyefi Cloud mogelijk te maken middels de Desktop-app. We hebben dit in de praktijk kunnen testen en kunnen bevestigen dat het inderdaad werkt.

De ondersteuning voor raw-bestanden in combinatie met ongelimiteerde opslagruimte maakt Eyefi Cloud een stuk interessanter voor serieuze amateurfotografen en professionals. Je bent nu in staat om een online-archief en veilige backup van je raw-bestanden aan te leggen.

Abonnement

Alle Eyefi Mobi-geheugenkaarten worden geleverd inclusief een abonnement op Eyefi Cloud. Bij de 8GB- en 16GB-varianten krijg je drie maanden gratis toegang. De onlangs geïntroduceerde 32GB Eyefi Mobi Pro-kaart, die ook raw-bestanden draadloos kan versturen, komt inclusief een jaarabonnement.

Het is ook mogelijk om zonder aanschaf van een Eyefi-kaart een abonnement af te sluiten. Dat doe je middels een in-app-aankoop in de Eyefi-app voor Android of iOS. Een jaarabonnement kost 44,99 euro.

Eyefi Mobi Pro