Eye-fi brengt draadloze geheugenkaart naar Europa

Julian 1194 0
Eye-fi gaat vanaf 19 oktober haar draadloze geheugenkaarten ook in het Verenigd Koninkrijk verkopen. Voorheen waren de kaartjes alleen verkrijgbaar in de VS. Of Nederland volgt is nog niet bekend.

De sdhc-kaarten van Eye-fi zijn voorzien van geïntegreerde wifi-transmitter en kunnen zo bestanden direct vanuit je camera draadloos naar een computer verzenden. Je dient de kaart eerst te configureren met bijgeleverde software. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat foto’s direct naar fotosites als Flickr of Facebook verzonden worden.

De Eye-fi kaarten worden door meer dan 1000 camera’s ondersteund. Sommige nieuwe camera’s, zoals de Nikon D300s en D3000 bieden extra mogelijkheden met de Eye-fi-kaarten. Zo wordt er bij de nieuwe Nikons een notificatie op het scherm weergegeven tijdens het verzenden en kan de camera zichzelf uitschakelen als het uploaden klaar is.

Eye-fi heeft verschillende types sdhc-kaarten in het assortiment. Sommige daarvan zijn alleen geschikt voor het verzenden van video of jpegs. De pro-kaart kan ook raw-bestanden draadloos transporteren.

Tot op heden werden de kaarten alleen in de VS verkocht en ondersteund. Nu brengt Eye-fi ze ook op de Engelse markt en lijkt daarmee ook ondersteuning in Europa te bieden.  Het is niet bekend of de kaarten binnenkort ook in de Nederlandse winkelschappen verschijnen.