Extra houvast voor je Fujifilm X-camera

Julian 2189 4
Het Britse PhotoMadd is begonnen met de verkoop van handgrepen voor de Fujifilm X-camera's. Er zijn drie varianten: voor de Fujifilm X100/ X100S, X-E1 en X-Pro1. De accessoire kost ter introductie 99 Britse ponden.

De X-camera's van Fujifilm zijn allen uitgerust met een subtiele handgreep. Houd je de camera liever wat stevig vast, dan biedt PhotoMadd uitkomst. De Britse website is begonnen met de verkoop van flinke handgrepen, vervaardigd uit aluminium.

Volgens de website zijn de handgrepen licht van gewicht maar erg sterk. Ze worden verkocht als kit met een base plate, vertical plate en grip. De base plates kun je bevestigen op balhoofden van het Arca Swiss-type.

Ook met gebruik van de accessoire blijf je toegang behouden tot de batterij en de geheugenkaart. De introductieprijs van de handgrepen bedraagt 99 pond, later zullen ze voor 139 pond verkocht gaan worden.

PhotoMadd
PhotoMadd-greep op een Fujifilm X-E1

afbeelding van AADKL

Best veel grip maar foei lelijk en 99 pond niet echt koopje!

afbeelding van Anonymous

maar altijd nog goedkoper dan de lelijke stukjes hout die Hasselblad op een Sony body's plakt.http://www.digifotopro.nl/content/hasselblad-stellar-lekt-uit-kloon-van-...

afbeelding van Henri

Inderdaad véél te duur én foeilelijk.....
Doet totaal afbreuk aan de compacte bouw van deze fraaie camera's.

afbeelding van jesse kraal

Die prijs valt volgens mij wel mee. Het lijken me RealyRightStuff-achtige L-plates met een extra grip. Dus ook gemakkelijk je camera in portretstand monteren op je statief. Of eigenaren van een compacte syteemcamera daar op zitten te wachten weet ik niet, maar voor zulke accessoires is deze redelijk schappelijk geprijsd.

Over het uiterlijk doe ik verder geen uitspraken...:P