Expressieve luchten met timescape-fotografie

Expressieve luchten met timescape-fotografie

PieterMolenaar 1335 0
De Canadese fotograaf Matt Malloy maakt gebruik van de zogeheten 'time stacking'-techniek om beelden met expressieve wolkenpartijen te creëren. Time stacking is een vorm van timelapse-fotografie waarbij de afzonderlijke foto's in een beeld verwerkt worden.

Door de afzonderlijke beelden met bijvoorbeeld over drijvende wolken over elkaar heen te leggen en te combineren, ontstaan nieuwe beelden die je in het echt nooit zo zou kunnen zien. De time stacking-techniek levert vaak wolkenpartijen die er met meerdere penseelstreken lijken te zijn opgezet. Bij DIYPhotography licht Malloy zijn techniek toe.

Photoshop actions

Er zijn volgens Malloy twee manieren om de beelden op elkaar te stapelen in Photoshop. Bij de eerste worden alle beelden tegelijkertijd ingeladen en bewerkt. Dat legt wel flink wat beslag op het intern geheugen en de snelheid. Ook is die eerste manier wat bewerkelijk vanwege de vele dialoogvensters die je gedurende het proces moet wegklikken. Om het proces wat te versnellen maakt Malloy gebruik van een Photoshop 'action' van Star Circle Academy. Deze laadt de te stacken beelden automatisch een-voor-een in en voert daarop de benodigde acties uit. In onderstaande videotutorial kan je zien hoe de time stacking-techniek gebruikt. 

 

Onderstaande beelden geven een voorbeeld van het werk van Matt Malloy. Meer beelden zijn te vinden op de 500px-profielpagina van de Canadees.

© Matt Malloy

© Matt Malloy

© Matt Malloy