Expressieve honden

Expressieve honden

Nadja Geskus 1098 0
Elke Vogelsang vond haar passie voor fotografie, na een verschrikkelijke gebeurtenis in haar leven. Haar toewijding voor deze vorm van fotografie is goed zichtbaar, ze heeft een enorme klik met haar onderwerp wat zich resulteert in hartverwarmende en humoristische portretten van honden.

Elke Vogelsang begon met fotograferen, nadat haar man in 2009 tijdens de kerstdagen werd getroffen door een hersenbloeding. Hun honden Noodles en Scout vonden haar man op tijd, waardoor hij gered kon worden. Echter spendeerde hij hierna weken in een coma en had hij maanden lang last van korte-termijn geheugenverlies. Maar Vogelsang vond hierdoor wel een onderwerp waarmee zij gepassioneerd aan de slag ging. Ze maakte een fotografisch dagboek voor haar man, die herstelde van zijn korte-termijn geheugenverlies. Het was een manier waarop ze zichzelf kon troosten, maar ook een manier om hem te helpen bij zijn korte-termijn geheugenverlies. Twee jaar lang maakte Vogelsang elke dag een foto en vaak stonden de honden model. Nu, vijf jaar later, is haar passie gegroeid tot een full-time carrière als portretfotograaf, gespecialiseerd in honden portretten.

De reactie van honden

“Veel mensen zeggen ‘werk nooit met kinderen of dieren’, maar daar geniet ik juist zo van! Het is de moeite waard om eindelijk in staat te zijn om een interessant portret van een hond te maken, als de eigenaar verwacht had dat de hond echt niet mee zou werken.” Op sommige woorden reageren honden erg goed, zoals het woord ‘koekje’. Vogelsang gebruikt dit soort trucs om de honden goed op de foto te krijgen. 

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

Elke Vogelsang

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja