Exposure: natuurfotografie van Liesbeth van Asselt

Raymond 3334 0
In deze Exposure zetten we Liesbeth van Asselt in de schijnwerpers. Ze organiseert workshops en fotoreizen en geeft cursussen digitale beeldbewerking.

Liesbeth van Asselt fotografeert onder de naam Stapfoto. In deze naam ligt de verwijzing naar wat ze het liefst doet: op stap gaan met fotografen om haar fotografie-ervaring te delen en hen te voorzien van tips en trucs om met betere foto’s thuis te komen. Ze organiseert fotografie workshops op de Veluwe en langs de IJssel, en er staan fotoreizen naar Namibië en Spanje op stapel. Daarnaast verzorgt Stapfoto cursussen digitale beeldbewerking. Liesbeth neemt de lessen Photoshop CS4 voor haar rekening, Johan Elzenga Lightroom 2.

Fotografie

Liesbeth fotografeert al sinds ze op de lagere school het Kodak boxje van haar vader mocht gebruiken. Fotografie werd een niet te stuiten passie. Haar eerst verdiende geld besteedde ze aan een tweedehands spiegelreflexcamera en aan een doka-uitrusting. Inmiddels zijn deze spullen ingeruild voor een digitale spiegelreflex.

Ze volgde lessen aan de Fotovakschool, de Fotoschool en bij creativiteitscentra, maar leert toch het meest van het kijken naar foto’s van collega fotografen en het laten becommentariëren van haar eigen foto’s. “Niet voor niets ben ik lid van vele fotoclubs. Zeer leerzaam!”.

Natuur

Liesbeth houdt zich voornamelijk bezig met natuurfotografie: “Ik heb daarbij een voorkeur voor eenvoud en details. Less is more. Als fotograaf wil ik wel iets aan een foto toevoegen. Het puur vastleggen van de werkelijkheid is niet mijn fotografisch doel. Bezig zijn met natuurfotografie betekent voor mij meer dan het bezig zijn met het maken van een mooie foto. Het is ook, en vooral, genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft."


Alle foto's: Liesbeth van Asselt

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond