Exposure: Kirsty Mitchell

Raymond 2925 0
Kirsty Mitchell is een Londense fashiondesigner die de liefde voor fotografie weer heeft 'herontdekt'. Haar portfolio kenmerkt zich nu door een donker-romantische stijl. Kirsty vertelt over haar teruggekeerde passie.

"Ik werk in het dagelijks leven als fashion designer voor een  bekend damesmerk, maar recentelijk heb ik mijn voorliefde voor fotografie en kunst 'herontdekt'. Hiervoor deed ik een opleiding aan de kunstacademie. Fotografie heb ik gestudeerd toen ik 18 was, nog in het  'analoge' tijdperk. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee; het werk in de doka vond ik verschikkelijk frusterend.

Nu ben ik ouder en heb ik niet meer die vrijheid die studeren me gaf. Fotografie werkt voor mij nu als een soort 'therapie', waarin ik mijn creativiteit kan kanaliseren.

Als ik mijn werk zou moeten omschrijven, dan zou ik het 'donker romantisch' noemen. Ik probeer een combinatie te leggen tussen droombeelden en straatfotografie eem soort van 'twilight zone' te creëren. Doordat ik in totaal zo'n tien jaar art-studies heb gevolgd, haal ik ook veel inspiratie uit schilderijen, poëzie en muziek. Ik denk dat de meeste mensen mijn werk ook als 'emotioneel' zouden omschrijven. De dood van mijn moeder in november vorig jaar is daar ook zeker debet aan.

Verder houd ik van het verzamelen van excentrieke spullen. Vintage kleren, kimono's, vogelkooien, aparte kettingen. Deze dingen zie je dan ook vaak terug in mijn portretfoto's."

Fotografie © Kirsty Mitchell

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond