Exposities studenten Fotoacademie

Redactie 820 0
Hollandse Nieuwe is de naam waaronder een nieuwe groep studenten in december afstudeert aan de Fotoacademie Amsterdam. Zij presenteren hun innovatieve projecten in Loods 6.

Hollandse Nieuwe bestaat uit 24 fotografen met ieder een persoonlijke signatuur. Tijdens hun studie hebben de studenten binnen de uiteindelijke gekozen discipline een geheel eigen stijl ontwikkeld. Het eindexamenwerk bestrijkt een groot aantal disciplines binnen de fotografie, namelijk journalistiek/documentair, autonoom, portret, landschap, stills, illustratief werk en mode. De expositie vormt de afronding van een leerzame periode en het begin van iets nieuws; een carrière als fotograaf.

De expositie wordt op vrijdag 12 december om 20.30 uur officieel geopend door Hans Aarsman (fotograaf, schrijver en columnist). Publiek is hierbij  welkom. De toegang is gratis vanaf 20.00 uur.

Bij de expositie verschijnt een gratis magazine met werk van alle studenten en interviews met onder andere Erwin Olaf en Ronald Plasterk.

Expositie eerstejaarsstudenten
Afgelopen september zijn de nieuwste lichtingen studenten van start gegaan aan de Fotoacademies in Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Zij mochten meteen laten zien wat zij in huis hadden op een trainingsweekend in Schiermonnikoog of Zuid-Limburg. Met de expositie Weer en Wind presenteren de studenten de resultaten van de opdrachten die zij moesten voltooien. Als onderwerpen dienden onder andere landschappen, de stad Maastricht en de studenten zelf. Deze foto’s vormen de eerste expositie van deze studenten en zeker niet de laatste.Foto: Selma van der Meijs (uit expositie Hollandse Nieuwe)

Foto: Antje-Paul Kessel, landschapsserie (uit expositie Weer en Wind)  

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie