Expositie Wildlife Photographer of the Year 2008

Redactie 883 0
Het Museon presenteert de winnende foto's van de 'Wildlife Photographer of the Year Competition 2008'. Eind oktober werden de prijswinnaars bekend gemaakt in het Natural History Museum in Londen. Steve Winter uit de VS ging er vandoor met de prestigieuze titel.

De wedstrijd wordt traditiegetrouw georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en Natural History Museum. Natuurfotografen van over de hele wereld strijden om de titel. Dit jaar werd een recordaantal van 32.351 foto's van deelnemers uit 82 landen ingestuurd. The Wildlife Photographer of the Year is dit jaar Steve Winter uit de Verenigde Staten met zijn foto 'Snow leopard'.

De Nederlandse fotograaf Martijn de Jonge leverde een uitstekende presentatie. Hij is de enige Nederlander die met zijn werk bekroond is. In het Spaanse Extremadura fotografeerde hij het contrast tussen de migratie van dieren en mensen. Op de foto 'Flight Paths' vliegt een grote groep ooievaaren. Hun pad wordt gekruisd door een vliegtuig. De foto viel in de prijzen in de categorie 'One Earth Award'.
 
Ook jong talent t/m 17 jaar oud kan aan de competitie deelnemen. 'The Young Wildlife Photographer of the Year 2008 Award' is gewonnen door Catriona Parfitt,  uit Groot Brittannië, met de foto 'The show'.

Extra activiteiten
Gedurende de tentoonstellingsperiode leidt fotograaf/ecoloog Ruben Smit tafelgesprekken op zondagmiddagen, waarbij bekende natuurfotografen hun fotowerk tonen. Ruben Smit probeert via zijn gasten het publiek kennis te laten maken met het verhaal achter de getoonde foto's. Er wordt niet alleen ingegaan op techniek, maar ook op de motivatie achter het beeld.

Programma:

- 4 januari 2009: Willem Kolvoort: Beeldschoon water - Drenthe onderwater

- 1 februari 2009: Martijn de Jonge: Mens & natuur: snijpunt van fotografische lijnen

- 1 maart 2009: Kobe van Looveren: Looking beyond the obvious


Snow Leopard


Flight Paths


The Show

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie