Expositie 'Wild Wonders' geopend in Den Haag

steven 951 0
In Den Haag vond op 27 mei de opening van de openluchttentoonstelling Wild Wonders of Europe plaats. De expositie laat verbazingwekkende foto's zien die allemaal in Europa gemaakt zijn. DIGIFOTO Pro was aanwezig.

Voor de opening speelde zich in de Ridderzaal een programma af. Onder andere Prinses Irene, Gerda Verburg en Jozias van Aartsen waren aanwezig. Onder leiding van tv-presentator Menno Bentveld kwamen verschillende gasten aan het woord, waaronder ook fotografen Staffan Widstrand en Ruben Smit.

Smit is een van de twee Nederlandse fotografen die fotografeerde voor dit project. Voor zijn foto's vertrok hij naar Servië. In de Ridderzaal werd een filmpje getoond waarin we Smit aan het werk zagen. Naar aanleiding van het filmpje vroeg Menno Bentveld aan hem of het eigenlijk niet gewoon een vakantietrip was. "Daar lijkt het misschien wel op, maar het was toch echt hard werken," aldus de natuurfotograaf.

Moerasschildpad

Smit: "Van vijf uur 's ochtends tot s' avonds laat was ik aan het werk. Mijn doel was eigenlijk om een Europese moerasschildpad te fotograferen. Na vijf dagen was ik er nog geen één tegengekomen en kwam het einde van mijn trip steeds dichterbij. Daar raakte ik een beetje gefrustreerd van. Toen mijn gids er een tegenkwam, heb ik de schildpad gelukkig kunnen fotograferen. Dat maakte een hoop goed."

Opening

Om half vijf werd de openluchttentoonstelling officieel geopend. Onder luid tromgeroffel onthulde Prinses Irene de eerste foto, waarna met behulp van een groep kinderen ook alle andere foto's ontdaan werden van hun doek.

Daarna was het de beurt aan de aanwezigen om de foto's te bekijken. Alle foto's zijn door 69 Europese fotografen gemaakt in 48 Europese landen. De tentoonstelling laat zien dat er ook in Europa nog heel mooie natuur is te vinden. Er zijn veel biijzondere natuurfoto's, waarvan je je afvraagt of ze daadwerkelijk wel in Europa gemaakt zijn. Als je het echt niet gelooft, kan je op het kaartje onder foto zien waar deze gemaakt is.

Expositie

Vanaf nu zijn alle 100 foto's te bekijken. De (gratis) expositie is tot 30 augustus aan de Hofvijver in Den Haag te bekijken. Daarna reist de tentoonstelling verder en volgt de rest van Europa. Met als eerstvolgende bestemming Praag.

afbeelding van steven

Steven Vos | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Steven