Expositie: Vis - Nederlandse zeevissers aan het werk

Mark Moed 878 0
Wie benieuwd is naar het dagelijks leven van Nederlandse vissers op zee kan nog tot 7 februari 2016 in Museum Vlaardingen terecht. Fotograaf Frans Hoek voer met zeven vissersschepen mee, elk van de schepen hanteerde een eigen vismethode.

In het Museum Vlaardingen is nog tot 7 februari 2016 de fotoexpositie Vis -Nederlandse zeevissers aan het werk van fotograaf Frans Hoek te zijn. Frans Hoek brengt op indrukwekkende wijze de Nederlandse Noordzeevisseij van binnenuit in beeld.

Onzekere toekomst

De Nederlandse visserij is een combinatie van traditie en moderne zeevaart en technische vindingrijkheid. De fotograaf voer in de jaren tussen 2010 en 2014 met een zevental vissersschepen mee. Elke van deze schepen gebruikt een verschillende methode om de vis te vangen. Door de vangstbeperkingen en de gestegen brandstofprijzen hebben vissers het moeilijk. Volgens menige visser zal er binnen vijf jaar geen Nederlandse zeevisserij bestaan.

Vakmanschap

De foto's tonen het dagelijkse leven van de visser op zee, zijn vakmanschap en ervaring en de opwinding over een goede vangst. Bij de tentoonstelling is een tweetalig fotoboek (Nederlands en Engels) met de foto's verschenen.

Openingstijden

Tot en met zondag 7 februari 2016, dinsdag tot zaterdag 10:00 tot 17:00, zondag 12:00 tot 17:00 uur, maandags gesloten. Museum Vlaardingen, Westhavekade 56, 3131 AG Vlaardingen

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark