Expositie Thomas Struth - Familienleben

Redactie 1543 0
Thomas Struth exposeert in museum De Pont met 'Familienleben'. Met portretten van families uit Europa, de Verenigde Staten en Peru schept Struth een beeld van de universele waarde van familie.

De families die Struth fotografeert behoren tot zijn kring van vrienden en bekenden die hij veelal  via zijn werk heeft ontmoet en waar een jarenlange relatie uit is voortgevloeid. Het zijn per definitie intieme beelden, doordat ze een blik werpen in de privéomgeving en -situaties van de geportretteerden.

Kenmerkend voor Struth is de afstandelijke wijze waarop hij de families observeert.  De familiefoto's zijn zorgvuldig gecomponeerd. De houding, de opstelling en de pose die de personen aannemen, geven een beeld van de onderlinge relaties en verhoudingen.

De enerzijds afstandelijke observatie van Struth en de anderzijds intieme blik die de toeschouwer kan werpen op andersman familieleven, maakt de fotoserie interessant. Met Familienleben presenteert Struth de familie als een belangrijke schakel binnen de maatschappij.

Bij de expositie verschijnt een publicatie met de gelijknamige titel Familileben. De publicatie bevat een essay van Eric Konigsberg en teksten van Gabriele Conrath-Scholl en Thomas Struth. Op verzoek van Struth heeft Paul Andriesse voor de presentatie in Tilburg een nieuwe tekst geschreven, die als inlegvel wordt bijgeleverd.


Foto: Thomas Struth


Foto: Thomas Struth

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie