Expositie Street Child World Cup geopend in de Amsterdam ArenA

Julian 1325 0
Straatvoetbalster Rocky Hehakaija en Ajax-speler Ricardo van Rhijn hebben de fototentoonstelling over de Street Child World Cup geopend in de Amsterdam ArenA. Eerder was de expositie te zien in Brazilië tijdens het WK.

De tentoonstelling bestaat uit twaalf foto's gemaakt door fotografen Robin Utrecht en Marco Hofsté tijdens de Street Child World Cup in Rio de Janeiro afgelopen maart 2014. Meer dan 230 jongens en meisjes uit 15 verschillende landen deden mee aan het WK voor Straatkinderen in Rio, met maar één doel; de negatieve kijk op straatkinderen wereldwijd veranderen.

Robin Utrecht
Foto © Robin Utrecht / Marco Hofsté

Tijdens het WK was de tentoonstelling te zien in het Caeser Park Hotel (het hotel waar het Nederlands Elftal verbleef) en in het Nederlands Consulaat in Sao Paulo. De Amsterdam ArenA is de eerste locatie in Nederland waar de foto’s worden geëxposeerd. Tot en met 18 november zijn de foto's hier te bekijken. Daarna zal de tentoonstelling nog op meerdere plekken in Nederland te zien zijn.

Met het motto 'We are somebody', is getracht te laten zien dat straatkinderen net als ieder ander kind recht hebben op bescherming en mogen geloven in dromen. De tentoonstelling wordt georganiseerd door Jamillah van der Hulst van JaJa Film Productions in samenwerking met ontwikkelingshulporganisatie Cordaid.

Robin Utrecht
Foto © Robin Utrecht / Marco Hofsté - Ajax-speler Ricardo van Rhijn en straatvoetbalster Rocky Hehakaija openen de expositie in de ArenA.