Expositie prijswinnaars Fotogram Trofee 2010

Redactie 1119 0
In Fotogalerie Groningen zijn vanaf vrijdag 10 september de prijswinnende foto's te bezichtigen van de Fotogram Trofee 2010, die in mei in Amsterdam werd uitgereikt. De wedstrijd werd dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd.

Voor de afgelopen editie heeft de jury zo'n duizend foto's moeten bekijken. Deelnemers kregen alle vrijheid en konden zowel losse foto's als series inzenden, wat resulteerde in zwart/wit en kleurenseries, portretten, illustratief werk en documentaire fotografie. De ongeveer honderd deelnemers konden zelf kiezen in welke van de drie categorieën ze hun foto in wilde sturen: A voor beginnende cursisten, B voor halfgevorderde en C voor de gevorderde fotografen.   

Stephan Steenwijk

Stephan Steenwijk, student fotoacademie Groningen, won de Fotogram Trofee 2010 en scoorde hoge ogen bij de jury, die van mening is dat hij met deze serie op een hoger niveau ligt dan zijn eigen categorie C. “Met deze beelden creëert hij zijn eigen werkelijkheid. Een nieuwe, misschien wel toekomstige werkelijkheid.” Het unanieme besluit van de jury luidde dan ook dat het werk van Steenwijk 'Trofeewaardig' is.

Foto's © Stephan Steenwijk

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie