Nog enkele dagen te zien

Expositie Peter Lindbergh nog enkele dagen te zien in Kunsthal

Jasper van Bladel 932 0
Nog tot 12 februari 2017 is het oeuvre van de iconische modefotograaf Peter Lindbergh te bewonderen in de Kunsthal in Rotterdam. Haast je dus, mocht je de tentoonstelling nog willen zien.

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh is een van de meest invloedrijke modefotografen ter wereld. In de afgelopen veertig jaar heeft hij menig topmodel voor zijn lens gehad. Denk aan Cindy Crawford, Kate Moss, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, noem maar op. De Duitse fotograaf staat bekend om zijn realistische, filmische werken en is veelvoudig gepubliceerd in gerenommeerde modebladen als Vogue en Harpers Bazaar.

A Different Vision on Fashion Photography

Zo luidt de titel van de expositie waarin de werken van Lindbergh van 1978 tot nu worden tentoongesteld. De Kunsthal exposeert nooit eerder vertoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, polaroidfoto’s en films van de veelzijdige fotograaf. De tentoonstelling bestaat uit negen verschillende thema’s: Supermodellen, Modeontwerpers, Zeitgeist, Dans, Doka, Het onbekende, Het witte doek, Iconen en een zeer exclusieve Rotterdam Gallery. Dit laatste thema toont foto’s, gemaakt in de Rotterdamse haven, voor het oktobernummer van de Nederlandse Vogue, met Neerlandstrots, modellen Lara Stone en Elisa Hupkes.

Kunsthal 

Het oeuvre van Peter Lindbergh is tot en met 12 februari 2017 te bewonderen in de Kunsthal in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper