Expositie Peter Lindbergh in de Kunsthal Rotterdam

Expositie Peter Lindbergh in de Kunsthal Rotterdam

Fabienne Keijzer 2835 0
Van 10 september 2016 tot 12 februari 2017 is het oeuvre van de iconische modefotograaf Peter Lindbergh te bewonderen in de Kunsthal in Rotterdam.

Peter Lindbergh

Peter Lindbergh is een van de meest invloedrijke modefotografen ter wereld. In de afgelopen veertig jaar heeft hij menig topmodel voor zijn lens gehad. Denk aan Cindy Crawford, Kate Moss, Naomi Campbell, Claudia Schiffer, noem maar op. De Duitse fotograaf staat bekend om zijn realistische, filmische werken en is veelvoudig gepubliceerd in gerenommeerde modebladen als Vogue en Harpers Bazaar.

A Different Vision on Fashion Photography

Zo luidt de titel van de expositie waarin de werken van Lindbergh van 1978 tot nu worden tentoongesteld. De Kunsthal exposeert nooit eerder vertoonde beelden, persoonlijke aantekeningen, polaroidfoto’s en films van de veelzijdige fotograaf. De tentoonstelling bestaat uit negen verschillende thema’s: Supermodellen, Modeontwerpers, Zeitgeist, Dans, Doka, Het onbekende, Het witte doek, Iconen en een zeer exclusieve Rotterdam Gallery. Dit laatste thema toont foto’s, gemaakt in de Rotterdamse haven, voor het oktobernummer van de Nederlandse Vogue, met Neerlandstrots, modellen Lara Stone en Elisa Hupkes.

 

Studenten

Speciaal voor geïnteresseerde studenten van de Willem de Kooning-academie in Rotterdam is er een gratis masterclass met de meester zelf georganiseerd voorafgaand aan de opening van de expositie. Studenten kunnen zich alleen vandaag nog aanmelden via deze website: Willem de Kooning Academie, Peter Lindbergh

Kunsthal 

Het oeuvre van Peter Lindbergh is van 10 september 2016 tot en met 12 februari 2017 te bewonderen in de Kunsthal in Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne