Micky Hoogendijk - Through the Eyes of Others

Expositie Micky Hoogendijk in Museum Jan van der Togt

Fabienne Keijzer 1435 0
Van 14 april tot en met 9 juli 2017 is in Museum Jan van der Togt de eerste museale overzichtstentoonstelling van kunstfotografe Micky Hoogendijk te zien. De expositie draagt de naam ‘Through the Eyes of Others’ en toont een overzicht van bijzondere portretten.

Micky Hoogendijk: op zoek naar mensen en culturen met een verhaal

In 2009 kreeg Micky Hoogendijk een camera van haar moeder, en sindsdien is ze bezig met een continue zoektocht naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. In haar solotentoonstelling in Museum Jan van der Togt in Amstelveen is een breed scala aan portretten te bewonderen die de kwetsbaarheid en de verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen. ‘Through the Eyes of Others’ wordt tevens uitgebracht als fotoboek, met daarin ook een selectie van werken die in het Amstel Hotel zijn tentoongesteld.

micky hoogendijk
Impressie van het portfolio van Micky Hoogendijk 


De terugkerende thema’s in de foto’s van Micky Hoogendijk zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Ze haalt haar inspiratie vaak uit ontmoetingen, dromen of onderwerpen die haar ideeën geven. Het is niet vreemd dat ze in de creatieve wereld is beland, Micky Hoogendijk komt uit een kunstfamilie en was business partner van kunstenaar Rob Scholte en creative director van de Supperclub. Daarnaast stond ze jarenlang als actrice en model voor de camera en heeft een sterk gevoel voor creativiteit en esthetiek weten te ontwikkelen. Micky woont en werkt sinds 2010 als fotograaf in Amerika.

De expositie ‘Through the Eyes of Others’ van Micky Hoogendijk is van 14 april tot en met 9 juli 2017 te zien in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Kijk voor meer informatie op de website.

Lees ook: Expositie Micky Hoogendijk in Naarden

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne