Expositie, masterclass en lezing van Corb!no bij Fotoacademie

sanne 1947 0
Van vrijdag 21 oktober t/m 9 november is in Fotogalerie Groningen het werk te zien van fotograaf, regisseur en schrijver Corb!no. Bovendien geeft hij een lezing en masterclass in Groningen en Rotterdam.

Maarten Corbijn (1959), ook wel bekend als Corb!no, is vooral bekend om zijn opvallende portretten van bekende Nederlanders. Hij geldt als de meest gevraagde fotograaf van Nederlandse bodem. Corb!no is niet alleen fotograaf, hij heeft zich inmiddels ook de vaardigheden van filmmaker eigen gemaakt en schrijft op wekelijkse basis voor HP/De Tijd.

Het fotografische werk van Cob!no laat zich vooral kenmerken door de drive van de fotograaf om contact te leggen met mensen en communicatie op gang te brengen. Zelf vertelt hij over zijn werk en methode: 'Je moet als mens groeien voor je in de portretfotografie echt een bepaald niveau bereikt', zo zegt hij; 'Het heeft te maken met het gewicht dat je achter de camera hebt hangen. En je totale verlegenheid ontgroeien, op een manier dat je moeiteloos iedereen regisseert, duurt ontzettend lang. Voor mij geldt dat zeker. Nu pas krijg ik het gevoel dat ik het in de vingers heb. Ik ben nu zo in controle over mijn camera dat het apparaat echt het verlengde van mijn denken is.'

Corbino
Foto's: Corb!no

Lezing en Masterclass

Op woensdag 26 oktober en dinsdag 15 november geeft Corb!no een lezing en masterclass in respectievelijk Groningen en Rotterdam. Tijdens de lezing gaat hij in op zijn eigen werk en het tot stand komen daarvan. De masterclass is vooral gericht op het portfolio van de deelnemende studenten.

Reserveren

Het is beslist noodzakelijk te reserveren voor de lezing en en de masterclass. De lezing staat open voor iedereen. De masterclass staat open voor Fotoacademiestudenten uit de 2e fase en hoger.

Reserveren voor de lezing kan via lezingmc-grn@fotoacademie.nl (Groningen) of via lezingmc-rtd@fotoacademie.nl (Rotterdam) onder vermelding van naam (bij meerdere personen: namen) en telefoonnummer.
De kosten zijn 10 euro (cursisten, studenten en medewerkers van Fotoacademie, Fotogram en Fotoschool betalen 7,50 euro).

Corb!no in Groningen

Woensdag 26 oktober 2011
Lezing: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Fotoacademie Groningen
Lutkenieuwstraat 5, 9712 AW Groningen

Corb!no in Rotterdam

Dinsdag 15 november 2011
Lezing: 19.30 tot 21.30 uur
Locatie: Fotoacademie Rotterdam
Conradstraat 20, 3013 AP Rotterdam

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne