Expositie: Masja Stolk

Redactie 1072 0
Vorig jaar spraken wij met Masja Stolk over haar reis naar Kenia. Dit jaar vertrok Masja naar Bangladesh om een reportage te maken over kinderen met een verstandelijke beperking. De expositie hiervan is binnenkort te zien.

Masja Stolk reisde vorig jaar naar Kenia om zich met haar camera in te zetten voor een goed doel in de stad Thika. Op uitnodiging van Stichting Niketan  maakte zij dit jaar haar reis naar Bangladesh. Stichting Niketan heeft als doel om kinderen en jongvolwassenen met een motorische of verstandelijke handicap een menswaardig bestaan te bieden. Dit willen ze bereiken door kleinschalige projecten te ontwikkelen om daarmee het leven van de plaatselijke bevolking te verbeteren.

Dagelijkse realiteit

Masja bezocht tijdens haar twee weken durende reis naar Bangladesh enkele van de kleinschalige projecten. Het vastleggen van de misstanden in het gebied is volgens de Goudse fotografe hard nodig, want in het dichtstbevolkte land ter wereld (141 miljoen mensen op een oppervlakte die slechts vier keer groter is dan Nederland) is uitbuiting, mishandeling en verwaarlozing de dagelijkse realiteit van duizenden kinderen.

Expositie

De beeldenreeks die het resultaat is van haar indrukwekkende reis is vanaf 17 januari tot en met 19 februari 2011 te zien aan de Oosthaven 2 in Gouda.

Foto's © Masja Stolk

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie