Expositie Just Arrived

Redactie 599 0
Wie vorig jaar de eindexamenexpositie Exposuretime van de Fotoacademie Amsterdam heeft gemist, moet bij de Fotogalerie Groningen zijn. Het eindexamenwerk van zeven pas afgestudeerden van de Fotoacademie wordt opnieuw getoond in de expositie Just Arrived.

De foto’s op de expositie zijn zeer divers en variëren van journalistiek/documentair, portret, landschap en illustratief tot mode. De nadruk die tijdens de studie wordt gelegd op persoonlijke creativiteit, heeft geleid tot een geheel eigen stijl van elke fotograaf. Just Arrived is een unieke kans om het grensverleggende werk van nieuw talent in de Nederlandse fotografie te bewonderen. De deelnemers zijn:

Ed van Rijswijk
Zijn beelden van kamermeisjes voldoen niet echt aan het verwachtingspatroon. Zij zijn niet bezig met hun dagelijkse bezigheden, maar lijken in gedachten verzonken. Waar denken zij aan en wat doen deze meisjes op deze kamers?

Gerrit Schurer
Gerrit Schurer maakt een interessante combinatie van landschap en portret. Zo zien we mensen die helemaal opgaan in hun eigen aquarium, een miniatuur landschap. Zijn Bulgaarse landschappen reflecteren de vrolijkheid en vriendelijkheid van de plaatselijke bevolking, hoewel er geen personen zichtbaar zijn.

Gitte Brugman
In haar eindexamenproject zien we de nieuwe burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone, eens op een andere manier. Crone liet zich de eerste honderd dagen van zijn ambtstermijn door Brugman fotografen. Zij portretteerde hem niet alleen tijdens zijn werk, maar ook bijvoorbeeld thuis aan de eettafel. Het resultaat is een documentair werk over de stad en zijn burgemeester.

Hans van Reekum
Hans van Reekum combineert fotografie met de verkenning van grotendeels onbekende subculturen, waarbij hij streeft naar pure en authentieke beelden. Zijn portretten en zwart-wit straatbeelden van Gothics doen denken aan het verleden, terwijl ze op hetzelfde moment erg eigentijds zijn.

Hans de Vries
Hans de Vries  heeft met zijn foto's van maatschappelijke thema’s niet het doel de wereld te verbeteren. Hij vindt vooral het verhaal dat hij met zijn foto’s kan vertellen interessant. Zo fotografeerde hij op zeer persoonlijke wijze zwervers die zijn uitgezworven.

Ienske Meindertsma
In haar project The Outskirts ging Ienske Meindertsma letterlijk op zoek naar de grens. Zij combineert kleurfoto’s van landschappen met de portretten die zij maakte van mensen in het dagelijks leven. Op deze manier legt zij een verband tussen het Nederland landschap en de bewoners. 

Masha Osipova
Deze fotografe komt van oorsprong uit Moskou en ging voor haar eindexamenproject terug naar haar roots. In Kolchugino, honderd kilometer boven Moskou, fotografeerde zij haar oudtante Shura. Shura is bijna doof en blind, maar voor Masha staat zij met haar onvoorwaardelijke liefde, vasthoudendheid en hoop symbool voor de Russen.© Gitte Brugman


© Gerrit Schurer

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie