Expositie: Julia Margaret Cameron

Expositie: Julia Margaret Cameron

Mark Moed 825 0
Het Victoria & Albert Museum in Londen organiseert een grote overzichtstentoonstelling van het werk van Julia Margaret Cameron ter ere van de 200ste geboortedag van deze belangrijke fotografe. Het museum zal meer dan 100 foto's uit de museumcollectie tonen.

Julia Margaret Cameron begon met fotograferen toen zij op 48-jarige leeftijd een camera van haar dochter cadeau kreeg. Ze ontwikkelde een eigen, herkenbare sfeer met een opzettelijke onscherpte en vaak met krassen en andere bewust aangebrachte onvolkomenheden.

Historische taferelen

De fotografe gebruikte familieleden, vrienden, personeelsleden en de kinderen uit haar dorp Freshwater (Isle of Man) als modellen in bijbelse of historische verhalen. Naast portretten van enkele personen maakte ze ook veel groepsportretten.

Informatie

De expositie is te zien tot 21 februari 2016 in het Vicoria & Albert Museum in Londen. Meer info vind je hier. Er zijn ook tentoonstellingen in het Science Museum, Londen, het Musée Dorsee, Parijs en in het Dimbola Museum & Galleries, Isle of Wight.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark