Wat als je ouder wordt en niet meer alles zelf kan?

Expositie Ilse Wolf – Mantel der liefde

Fabienne Keijzer 671 0
Wat als je ouder wordt en niet meer alles zelf kan? De Bredase fotografe Ilse Wolf maakte met bewoners van Seniorenresidentie Ruitersbos een fotoserie over mantelzorg. Deze was te zien tijdens BredaPhoto 2016, en vanaf aankomende vrijdag in Stadskantoor Breda.

Expositie Ilse Wolf - Mantel der liefde

Door wet en regelgeving zijn we in onze maatschappij steeds meer op onszelf aangewezen. Als je ouder wordt en je kunt dingen niet meer zelf ben je in eerste instantie afhankelijk van mantelzorg. Maar wat als je geen familie of vrienden hebt die dat kunnen bieden? De Bredase fotografe Ilse Wolf fotografeerde een aantal bewoners van Seniorenresidentie Ruitersbos samen met hun mantelzorger. Er werden wijntjes gedronken, kaarten gespeeld, kleindochters en dochters maakten hun moeders mooi en partners gingen mee fietsen of wandelen.

Expositie Ilse Wolf - Mantel der Liefde
Ilse: "Zo ging ik bijvoorbeeld op bezoek bij een mevrouw die nog ontzettend goed te been was. Haar zoon kwam langs en samen zaten ze op de bank en keken ze oude foto’s terug. Het was ontroerend mooi om te zien hoe ze volledig ontspannen tegen hem aan kroop. Later gingen we nog een blokje om en had zelfs ik moeite om haar bij te houden!"

Op vrijdag 13 januari om 14:30 uur wordt de expositie geopend. De bewoners van het Ruitersbos zullen hier ook bij aanwezig zijn.

Expositie – Mantel der liefde
Locatie: Stadskantoor Breda
Van 13 januari tot en met 31 maart 2017
Openingstijden: ma, di, vrij 9:00-16:00 uur, wo, do 9:00-20:00 uur

Voor BredaPhoto hield Ilse Wolf een blog bij over haar Ouderenproject. Je leest hem hier.

Lees ook: Video BredaPhoto: de microstaatjes van Léo Delafontaine

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne