Expositie Gijsbert Hanekroot - David Bowie

Expositie Gijsbert Hanekroot - David Bowie

Nadja Geskus 1551 0
Eduard Planting Gallery, Amsterdam presenteert, ter gelegenheid van het nieuwe boek 'David Bowie – The Seventies' van Gijsbert Hanekroot, een gelijknamige expositie. De Nederlandse popfotograaf maakte in de jaren '70 unieke foto’s van de legendarische David Bowie. De expositie is te zien van 16 juli tot en met 27 augustus.

Expositie Gijsbert Hanekroot - David Bowie

David Bowie in de 70's

'David Bowie – The Seventies' geeft een beeld van de belangrijkste periode in de carrière van de zanger. Gijsbert Hanekroot en David Bowie ontmoetten elkaar zes keer. De galerie toont met name zwart-wit portretten, studiofoto’s en foto’s van concerten.

Gijsbert Hanekroot fotografeerde bij de 'Ziggy Stardust' tour in 1973 Bowie in Earls Court in Londen. Hij maakte prachtige beelden van deze memorabele show met voortdurende kostuumwisselingen. In 1974 was Bowie in Hilversum voor opnamen van TopPop met het nummer 'Rebel Rebel'. Niet lang daarna nam hij in het Amstel Hotel in Amsterdam een Edison in ontvangst tijdens een feestelijke persbijeenkomst. Van de 'Thin White Duke' tour fotografeerde Hanekroot in 1976 het concert in Ahoy Rotterdam en later ook de tour van 1978.

Expositie Gijsbert Hanekroot - David Bowie

Gijsbert Hanekroot

Gijsbert Hanekroot (1945) begon in 1969 als professioneel fotograaf. Hij was getuige van de explosie van de rockscene in de jaren zeventig, die hij vastlegde in talrijke iconische beelden. Van 1970 tot 1975 was hij fotograaf voor Muziekkrant OOR, waar hij werd opgevolgd door  Anton Corbijn. In 2008 verscheen zijn fotoboek 'Abba…Zappa Seventies Rock Photography' waarmee hij exposeerde in Londen, Moskou, Parijs en Tokyo.

Expositie Gijsbert Hanekroot - David Bowie

Informatie

Openingstijden: woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. 

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs
Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam
020 - 320 67 05

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja