Expositie en boekpresentatie: wietcultuur in Californië

Eveline Meijer 1720 0
De Amsterdamse fotograaf Steef Fleur maakte een reis naar Noord Californië om daar de wietoogst in Humboldt County vast te leggen. Een maand lang fotografeerde en leefde zij tussen wietboeren en seizoensarbeiders. Deze maand opent Steef een expositie over deze wietcultuur, en presenteert ze een boek: Humboldt, Green Gold, U.S.A.
Foto van Humboldt, Green Gold, U.S.A.

Steef Fleur maakte het boek Humboldt, Green Gold, U.S.A. in samenwerking met journalist Martin van de Velde op basis van haar foto's van de wietoogst. Deze foto's zijn ook te zien in de expositie die op donderdag 15 oktober in het Radion in Amsterdam van start gaat. De foto’s vertellen het verhaal van een onafhankelijke groep mensen die vast hebben gehouden aan een levensstijl die verder verdwenen is. Hoewel de meeste boeren dankzij de industrialisatie verdwenen, hielden deze mensen de cultuur wel in stand. Zij verbouwen nog steeds hun planten en de oogst wordt in het hele continent gerookt.

Start expositie en presentatie

De expositie gaat op donderdag 15 oktober van start en loopt tot 7 november. Tijdens dat evenement wordt ook het boek gepresenteerd. Voor meer informatie kijk je op de website van het project.