Expositie: 'Dans in de stad!'

sanne 2024 1
De straten, verenigingen en theaters van Maastricht staan de komende tijd in het teken van dans. Voor de Nederlandse Dansdagen koos burgemeester Onno Hoes vijf dansfoto’s uit die verspreid over de Limburgse hoofdstad te zien zijn.

Tijdens de Nederlandse Dansdagen krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen in het ruime fotoarchief van Theater Instituut Nederland (TIN). Onder de expositietitel 'Dans in de stad!' duiken foto's op van Meinard Woldringh, Hans Gerritsen, Ineke Oostveen en Leo van Velzen.

Via de QR-code op het affiche, die naar de Theaterencyclopedie.nl leidt, is meer achtergrondinformatie te vinden over het project, de afgebeelde voorstelling, het gezelschap en de dansers. De door de burgemeester geselecteerde foto's laten verschillende dansstijlen zien in een perioden van 1946 tot nu. De collectie van het TIN bestaat uit ruim twaalfduizend dansfoto's waarvan de oudste foto afkomstig is uit 1865. Elk jaar breidt de collectie uit met foto's van vijfentwintig danspremières.

Ineke Oostveen
Foto © Ineke Oostveen

De Dansdagen en de bijbehorende expositie zijn te bezoeken tot 9 oktober 2011. Voor locaties en verdere informatie kun je terecht op de website van de expositie.

Hans Gerritsen
Foto © Hans Gerritsen

[block] [title]Dans in de stad![/title] [par] [italic]27 september t/m 9 oktober[/italic] [/par] [/block]
Expositie
Hans Gerritsen
afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne

afbeelding van sandeh

Dat wist ik niet! Ik ga volgende week toevallig twee dagen naar Maastricht, dus ik ga ze zeker even bekijken.