Expositie: Boeren - Avonturen op het land

Expositie: Boeren - Avonturen op het land

Mark Moed 1326 0
Het leven van de boer op het land; een tijdloos thema voor schilders en fotografen. In het verleden legden beroemde Nederlandse fotografen zoals Henri Berssenbrugge, Adriaan Boer en Ed van de Elsken al het leven op het platteland vast. Ook nu zijn er nog veel fotografen die dit boeiende onderwerp als thema hebben.

Het Fotomuseum Den Haag heeft met Boeren - Avonturen op het land een historische fotoexpositie samengesteld van ongeveer 250 foto's van meer dan zeventig fotografen. Het levert een beeldverhaal op met vele betekenissen zoals de ontwikkeling van een nationale identiteit, de invulling van het landschap en de verandering van een beroepssector.

Inspiratie

Ondanks de vele veranderingen is het onderwerp nog steeds inspirerend, gezien het grote aantal jonge fotografen dat meewerkt aan de tentoonstelling.

Bekende namen

Er is werk te zien van een zeventigtal fotografen, zoals Adraan Boer, Henri Berssenbrugge, Ed van der Elsken, Bert Teunissen, Dirk Kome en Hans van der Meer. Op de expositie draait continu de documentaire Het is een schone dag geweest van Jos de Putter. De subtitel Avonturen op het land is ontleend aan het gelijknamige fotoboek van Ed van der Elsken uit 1980.

Informatie

Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43, Den Haag. Expositie tot 13 maart 2016. Openingstijden disdag t/m zondag van 12:00 tot 18:00.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark