Expositie: Belgische documentairefotografie

Redactie 1093 0
Het Vlaams Museum Dr. Guislain staat vanaf 2 juni drie maanden in het teken van documentairefotografie. Meer dan 400 foto's van belangrijke, Belgische documentaire fotografen worden daar tentoongesteld op de expositie 'In de marge'.

De overzichtstentoonstelling zal zich verspreiden over zes zalen en de binnentuin van Museum Dr. Guislain. Het toont werk van fotografen die de ‘andere kant’ van het bestaan aan het licht brengen: het afwijkende, het buitengewone, het onopgemerkte en het ordinaire.

De expositie is een samenwerking tussen Museum Dr. Guislain, vzw Ultraviolet en Uitgeverij Lannoo. Zij hebben samen uit het werk van de de 21 exposerende fotografen  een selectie gemaakt met betrekking tot het thema 'In de Marge'. Dit thema is ingegeven door het Museum Dr. Guislain zelf. Deze plek was namelijk het eerste psychiatrische gesticht van België.

Fotografen

Bij de exposerende fotografen zitten onder andere Stephan Vanfleteren, Nick Hannes, Jimmy Kets en Filip Claus. Ook wordt er werk van de drie Belgische Magnum-fotografen, Carl De Keyzer, Harry Gruyaert en John Vink getoond. De foto's van deze fotografen zijn voor het eerst samen te zien in een tentoonstelling. De andere veertien exposerende fotografen bestaan uit  Bieke Depoorter, Tim Dirven, Cédric Gerbehaye, Brigitte Grignet, Viviane Joakim, Gert Jochems, Jan Locus, Marie Sordat, Bruno Stevens, Dieter Telemans, Marc Trivier, Gaël Turine, Michel Vanden Eeckhoudt en Jacques Sonck.

Fotoboek

Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt bij Uitgeverij Lannoo fotoboek 'In de marge'. In het boek is de Belgische doumentairefotografie te vinden met teksten van van Eric Min, Kaat de Jonghe, Patrick Allegaert, Bart Marius en Yoon Hee Lamot. Het boek wordt uitgegeven in het Nederlands, Frans en Engels.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie