Expositie: 80 jaar aan schiettent-selfies

Expositie: 80 jaar aan schiettent-selfies

Senta Bemelman 2052 0
Ria van Dijk is een vaste klant bij de schiettent aan de Tilburgse kermis en komt daar jaarlijks terug. De rake schoten leverden een leuke fotoserie op van 80 jaar aan schietpret. Deze wordt tot 30 juli in filmhuis Cinecitta, ook in Tilburg, geëxposeerd.

In almost every picture

De schietvaardigheden van de inmiddels 96-jarige Ria zijn eerder ook niet onopgevallen gebleven. In 2008 brachten Erik Wessels en Joep Eijkens een fotoboek uit in het teken van haar kermisselfies. De foto's van Ria zijn een onderdeel van de boekenserie In almost every picture. Deze serie bestaat uit veertien losse boeken waarin verschillende soorten fotoseries belicht worden.

Selfie

De foto's van Ria zijn eigenlijk selfies omdat zij de camera af laat gaan. Vol concentratie staart ze op iedere foto naar de bullseye, die als een sluiterknop de camera laat afgaan bij aanraking. Hoewel haar uiterlijk door de jaren heen verandert, blijft haar blik op iedere foto gelijk.


1954


2009. Foto's: KesselsKramer Publishing

Bezoeken

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen in het Cinecitta filmhuis aan de Tilburgse kermis. Tussen 22 juli en 31 juli is deze geopend tussen 12:00 en 18:00 uur. Bekijk de website van Cinecitta voor meer informatie. 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta