Expoimaging komt met Rogue Flashbender lichtvormers

Redactie 575 0
Expoimaging, de maker en bedenker van de Expodisc, introduceert een nieuw merk: Rogue Photographic Design. De eerste reeks accessoires is de Flashbender-serie, bestaande uit vormbare lichtvormers voor verschillende merken flitsers.

De serie lichtvormers zorgt volgens de fabrikant voor meer controle over de belichting wanneer er gewerkt wordt met opzetflitsers. Hiermee willen zij tevens de enthousiaste strobistfotograaf aanspreken. De Flashbender-serie is ontwikkels om het licht daar te krijgen waar gewenst en daar weg te houden waar ongewenst.

Ontwerp

Het ontwerp bevat drie metalen spiralen die het mogelijk maken om de reflector elke gewenste vorm te geven en deze te laten behouden. De lichtvormers zouden binnen enkele tellen bevestigd en gevormd kunnen worden met gebruik van een elastische strap met klittenband en zouden op elk merk handflitser moeten passen.  


Prijs en beschikbaarheid

Vanaf eind juni zijn de Flashbenders beschikbaar bij de Nederlandse importeur, Mamiya Studiopartners. De Bounce Card/Flag, met een adviesprijs van 27,95 euro (ex btw) kan als reflector gebruikt worden, maar ook als vlag om het licht af te schermen. Voor 32,95 euro (ex btw) kan je de  Reflector Small gebruiken als reflector, flag of als een snoot voor het produceren van een kleine cirkel van licht. Ten slotte is er nog de Reflector Large, met een adviesprijs van 37,96 euro (ex btw). Deze beschikt over in plaats van een (Bounce Card/Flag) of twee (Reflector Small) spiralen, maar liefst over drie spiralen waarmee de reflector in de gewenste stand gebogen kan worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie